En unik Aarhus-model - Aarhus HC Fonden

En unik Aarhus-model

Den har været længe undervejs. Men i forsommeren 2023 blev den nye århusianske håndboldfond endelig godkendt af myndighederne. Og dermed er den unikke konstruktion omkring Aarhus HC en realitet.

Det var Systematic-stifter, Michael Holm, som med et personligt indskud gjorde det muligt at etablere fonden. Han fortæller:

– Der var gode folk, som arbejdede benhårdt med ideen om at genskabe et århusiansk storhold. De samme mennesker var og er også dybt involveret i de århusianske foreninger – så det var vigtigt at lave en model, som kunne give noget tilbage til byens håndboldrødder, og samtidig undgå at der kunne opstå tvivl om ejerskabet.

Med omkring bordet, da den nye Aarhus-model blev født, var også Peter Bredsdorff-Larsen, nuværende landstræner på Færøerne og i dag også en del af Aarhus HC’s bestyrelse:

– Hvor andre eliteprojekter typisk er bygget op omkring et ligahold og måske et ungdomsakademi, så er vores nye Aarhus-model forankret i en håndboldfond, der bygger ovenpå alle de århusianske håndboldklubber, som i en årrække har leveret ikke kun talenter, men også tusindvis af glade breddehåndboldspillere.

– Aarhus bærer på en fantastisk håndboldhistorie. Med lokalopgør og striber af medaljer til byens hold. Men vi kan ikke leve på fortidens minder. Byens børn og unge har brug for et hold, de kan identificere sig med og se op til. Samtidig er der brug for at støtte de mange frivillige, som hver dag knokler løs ude i foreningerne. Det vil glæde os helt utrolig meget, hvis vi lykkes med – på samme tid – at skabe et sportsligt flagskib forankret i Aarhus og på hele rejsen understøtte de mange fantastiske håndboldmiljøer, der findes i byen, siger han.