Grøn Bazar - Aarhus HC Fonden

Få flot, brugt sportstøj. Gratis

Grøn Bazar 2023 blev en stor succes

Se reportagen fra dagen lige her:

Kom til Grøn Bazar

26. nov. kl. 14-17. Viby-Hallen

Vi har samlet sportstøj 11 steder i Aarhus – og vi har fået rigtig mange fede sæt, trøjer, shorts, sko, hoodies og alt muligt andet.

Det hele er nu sorteret og gjort klar til Grøn Bazar.

Det er gratis – og foregår i Viby Hallen søndag d. 26. november kl. 14.00-17.00.

 

Det sker på Grøn Bazar

  • Du kan få dig noget flot brugt sportstøj, du kan bruge til din sport
  • Du har chancen for at vinde fribilletter til Tivoli Friheden
  • Du kan se et brag af en håndboldkamp kl. 17.30: Aarhus HC – HC Midtjylland.

Kom og vær med – måske kan du finde noget, du vil blive glad for i det store udvalg af sko, shorts, T-shirts og andet indendørs sportstøj. Det er brugt tøj af god kvalitet – indsamlet hos folk, der ønsker at give det gratis videre til den næste.

Det er først til mølle, så kom i god tid.

Vi glæder os til at se dig. 

Grøn Bazar er arrangeret i samarbejde med Jyske Bank og Aarhus Kommune. Det kan du læse meget mere om nedenfor.

Grøn Bazar Partnere

Grøn Bazar afholdes i samarbejde med:

Sammen – samler vi sportstøj til Grøn Bazar

11 lokale idrætsforeninger modtager i oktober tøjcontainere, der med borgernes hjælp skal give brugt indendørs sportstøj og sko nyt liv. Til november gives det indsamlede tøj gratis videre til den næste. 

I oktober kan du give dit barns brugte indendørs sportstøj og sko en ny chance for at sprede glæde ved at give det videre og samtidig gøre en forskel for klimaet. Alt, det kræver, er, at du finder én af de tøjcontainere, der er opstillet hos 11 lokale idrætsforeninger som et led i initiativet Grøn Bazar.

– Det er et fantastisk initiativ, der nu skabes i byen, og jeg vil opfordre alle, der kan, til at hjælpe andre ved at give det aflagte tøj og sko videre til nye, der kan få glæde af det. Det gør det nemmere for alle, og særligt økonomisk trængte familier, at sende deres børn og unge til sport. Det gør også, at vi hjælper klimaet ved at give sportstøjet nyt liv, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Mahad Yussuf.

Gives gratis videre

For der er ingen grund til, at godt sportstøj skal havne i skraldespanden, når andre kan få glæde af det, og man samtidig kan hjælpe klimaet.

Det er mantraet i Grøn Bazar, der afvikles i Viby Hallen 26. november fra klokken 14-17. Konceptet er simpelt: Brugt og overskydende tøj og sko til indendørs brug samles ind via idrætsforeninger og kan afhentes kvit og frit og atter finde anvendelse hos dem, der mangler.

Bag Grøn Bazar står et samarbejde mellem Jyske Bank, Aarhus HC og Aarhus Kommunes Kultur og Borgerservice.

For at det kan lykkes, kræver det, at folk vil hjælpe. Og det er her, at tøjcontainerne og foreningerne kommer ind i billedet.

– Aarhus HC vil sætte ambitiøse standarder for bæredygtighed i foreningslivet i Aarhus. Vi vil initiere, igangsætte, eksekvere og inspirere foreningslivet i Aarhus til at tage mere ansvar for mennesker, samfundet og kloden. Ved at gå forrest kan vi vise vejen, bakke op og værdsætte de små skridt til udvikling af bæredygtighed i foreningslivet. I fællesskab med vores gode samarbejdspartnere Jyske Bank og Aarhus Kommune, glæder vi os til at gøre en forskel med projektet ’Grøn Bazar’, siger Peter Bredsdorff-Larsen, bestyrelsesmedlem i Aarhus HC.

Sorteres og klargøres

Når tøjet er samlet, vil frivillige fra foreningslivet og Jyske Banks medarbejdere sortere det, inden det stilles frem ved Grøn Bazar 26. november. Her er det naturligvis gratis for den næste bruger, der kan tage det med sig hjem.

– Vi er utrolig stolte af partnerskabet med både Aarhus HC og Aarhus Kommune. Den velvilje, vi har mødt hos Aarhus Kommune, får ’Grøn Bazar’ til at række meget længere ud, end vi har drømt om og netop gøre den forskel, vi håber på. Vi glæder os meget til, sammen med vores medarbejdere, at være en aktiv del af ’Grøn Bazar’ og ser frem til at sende en masse tøj og sko videre, siger Ulla Vestergaard Madsen, Markedsdirektør i Jyske Bank.